Οι συγγραφείς μας

- Annie Chen

Η Annie Chen είναι ψυχοθεραπεύτρια ζεύγους και οικογένειας και εργάζεται ιδιωτικά στο Oakland της Καλιφόρνια. Έχει σπουδάσει στο San Francisco State University Συμβουλευτική ψυχολογία, καθώς και process-oriented psychology.

- Ιωάννης Ντουντουλάκης

Ο Ιωάννης Ντουντουλάκης είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Ζει και εργάζεται στα Χανιά. Σπούδασε Συμβουλευτική στο Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων, ακολουθώντας τη συνθετική προσέγγιση. Ειδικεύτηκε στις Σωματικά Επικεντρωμένες Θεραπείες και την Καταθυμική Ψυχοθεραπεία, ενώ έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα στο κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι μέλος της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής.

- Howard Farkas

Ο Howard S. Farkas, Ph.D., είναι κλινικός ψυχολόγος με ειδίκευση στη θεραπεία της συναισθηματικής πείνας. Είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Chicago Behavioral Health, LLC και καθηγητής στο τμήμα Ψυχιατρικής και Συμπεριφορικών Επιστημών της Ιατρικής Σχολής Feinberg του πανεπιστημίου Northwestern των Η.Π.Α. Είναι μέλος της Ακαδημίας Διατροφικών Διαταραχών και της Διεθνούς Ένωσης Επαγγελματιών Διατροφικών Διαταραχών.

- Ron Kraus, George Stricker, Cendric Speyer

- Kenji López-Alt

Ο James Kenji Alt σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) το 2002. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε ως βοηθός μάγειρα και σερβιτόρος. Μετά τον γάμο του, ο López – Alt συνδύασε το επώνυμό του, Alt, με αυτό της συζύγου του Adriana López, απ’ όπου προκύπτει το σημερινό του ονοματεπώνυμο, J. Kenji López-Alt. Συνεργάστηκε με αρκετούς σεφ της Βοστώνης, ως συντάκτης και διευθύνων σύμβουλος σε περιοδικά και blog μαγειρικής και ως αρθρογράφος των The New York Timesκαι του Cooking Light.

Το πρώτο του βιβλίο, The Food Lab: Better Home Cooking Through Science, δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 από τον εκδοτικό οίκο W. W. Norton & Company και το 2016 κέρδισε το βραβείο James Beard Foundation γενικής μαγειρικής, καθώς και τα βραβεία International Association of Culinary Professionals για το Best American Cookbook and Cookbook of the Year. Το 2020 κυκλοφόρησε ένα παιδικό βιβλίο, Every Night is Pizza Night, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στη λίστα των New York Times Children Bestseller.

- Δάφνη Καλογεροπούλου

Η Δάφνη Καλογεροπούλου είναι απόφοιτος ψυχολογίας του Deree College. Βιβλία της έχουν κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις “Πύρινος Κόσμος” (2007), από τις εκδόσεις “Καστανιώτης-Διάττων” (2008), από τις εκδόσεις “Cosmosware” (2011), από τις εκδόσεις Κέδρος (2014). Τα τελευταία χρόνια είναι συνεργάτης της εκπομπής χ2 με τον Γιάννη Πολίτη στο κανάλι action 24. Έχει λάβει τρία πανελλήνια βραβεία και μια ειδική διάκριση στον τομέα της τέχνης (1999, 2000, 2001, 2002), καθώς και πολλές διακρίσεις, όπως το βραβείο Κοραλίας Κροκοδείλου (2002, ACG).

Με τις Εκδόσεις Κάθεξις συνεργάστηκε στο πλαίσιο της συγγραφής του προλόγου του λογοτεχνικού βιβλίου Όταν μείναμε Σπίτι: 50+ Ιστορίες Καραντίνας, που αποτέλεσε ένα συλλογικό έργο.

- Shapiro Robin

Η Robin Shapiro, MSW, LICSW, είναι ψυχολόγος (B.A., Psychology, University of Washington, Master of Social Work, University of Washington) και ψυχοθεραπεύτρια με έμφαση στη θεραπεία τραύματος καθώς και συγγραφέας τριών ακόμη βιβλίων, των EMDR Solutions και The Trauma Treatment Handbook, καθώς και του “Doing Psychotherapy: A Trauma and Attachment-Informed Approach”. Εργάζεται ιδιωτικά στο Seattle των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι γνωστή για τα ψυχοεκπαιδευτικά της εργαστήρια και την κλινική ψυχοθεραπευτική της παρέμβαση στο τραύμα, καθώς και για το δημοφιλές ιστολόγιο “Trauma & Attachment Therapy”. Η Robin Shapiro νιώθει πολύ υπερήφανη που υπηρετεί στο συμβούλιο του προγράμματος ανθρωπιστικής βοήθειας (Humanitarian Assistance Programme) EMDR.

- Susan Howard

Η Susan Howard ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα της ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπεύτριας, ενώ παράλληλα, είναι και σύμβουλος κλινικής ψυχολογίας. Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Surrey, ως εκπαιδευτικός και επόπτρια του Τμήματος Ψυχολογικών Παρεμβάσεων.

- Μαρία Μαλικιώση – Λοΐζου

Η Μαρία Μαλικιώση – Λοΐζου είναι ομότιμη καθηγήτρια στο αντικείμενο της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπούδασε Ψυχολογία (B.A.), Κοινωνική Ψυχολογία (M.A.),και είναι Διδάκτορας της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Πολιτείας Maine των (ΗΠΑ). Πραγματοποίησης τη Μεταδιδακτορική της έρευνα στο Université Paris VII, Laboratoire de Psychologie και στο Sociale – Groupe de Recherche du Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS).

Με τις Εκδόσεις Κάθεξις συνεργάστηκε στο πλαίσιο της συγγραφής του προλόγου του βιβλίου της Διαδικτυακής Συμβουλευτικής των Kraus, Stricker, Speyer.